Energia
Ilmanvaihto
25.10.2022
Lukuaika 3 min

Ilmanvaihdolla voidaan säästää rahaa

Tällä kertaa blogissa esittelemme FreeAir -järjestelmän tuomaa energiansäästöä.

Raikkaan sisäilman saavuttaminen vaatii yleisesti veronsa energiansäästöstä. Painovoimaisella ilmanvaihdolla ja koneellisella poistoilmanvaihdolla puhalletaan lämmitetty ilma pois asunnosta ja kylmää ilmaa otetaan korvausilmaventtiileistä sisälle lämmitettäväksi. Sama ilmiö tapahtuu, kun ikkuna- ja ovituuletuksen kautta tuuletetaan huonolaatuista ilmaa ulos ja sisään tullut raikas sekä viileä ilma pitää lämmittää uudestaan.

FreeAir -järjestelmä tuulettaa puolestasi - sekä kerää lämmön talteen.

FreeAir100:n ja freeAir Plussan anturit huolehtivat huoneiden ilman laadusta ja tehostaa ilmanvaihtoa täysin automaattisesti. Laitteessa toimii tarpeenmukaisesti yhtä aikaa kaksi älyllä itsenäisesti ohjautuvaa puhallinta, tulo- ja poistoilmapuhallin, jolloin virrankulutus pysyy alhaisena. Moottoreiden virrankulutus on verrattavissa 4 W:n led -lampun kulutukseen. Lisäksi järjestelmän lämmöntalteenottokennot palauttavat sisäilman lämpötilasta jopa 94% takaisin, jolloin lämmöntalteenotto kompensoi moottoreiden virrankulutuksen moninkertaisesti.

Alla kuva virrankulutuksesta yhden koneen kohteesta 9.9. – 10.10.2022. Koko ajanjakson virrankulutus on 3,57 kWh. Korkein kulutus 2.10.2022 0,144 kWh on toteutunut lasten juhlien yhteydessä, jolloin järjestelmä on tehostanut ilmanvaihtoa. Kohteessa asuu nelihenkinen perhe ja kaksi koiraa.

Alla on esimerkki freeAir -järjestelmän lämmöntalteenotosta, kun ulkolämpötila on 10,9 °C ja sisältä poistuva jäteilma on 21,3 °C. FreeAir -järjestelmän lämmöntalteenottokennon läpi tuleva raitistuloilma on 20,3 °C. Näin ollen lämmöntalteenoton teho on 90,9 % ja samalla saavutetaan energiansäästöä 94,3 W.

Ilmanvaihdon energiansäästöstä voi lukea lisää valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan julkaisusta. (Linkki aukeaa uuteeen ikkunaan)

Moi! Kuten muutkin, käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen. Katso lisätietoja tietosuojakäytännöstämme.

Pyydä tarjous

Saat vastauksen kolmen arkipäivän kuluessa.
Täytä tarjouspyyntölomake